• Tel: 06 (1) 282-8881
  • wolf@wolf.hu

Bevonatok

  • BEVONATOK ÉS FELÜLETVÉDELEM
  • LAKKRENDSZER
  • üvegbevonat
  • Bőr bevonat
  • felni bevonat
  • Műanyag bevonat
  • Textil bevonat

WOLF KERÁMIA BEVONATOK ÉS KERÁMIA FELÜLETVÉDELEM

A Wolf Vegyi Kft termékei: a Kerámia Üvegkezelő - Glass Guard, a Kerámia Keréktárcsa polír – Rim Shild, a Kerámia Glaze – The Hybrid, a Kerámia Polír – Shine and Sael, hibrid kerámia bevonat a kémiai összetételük és a működésük alapján.

A Kerámia Bőrápoló - Hide Rophobe, a Kerámia Textilkezelő - Textile Coat, a Kerámia Műanyagápoló - Trim Coat, a Kerámia Keményviaszok – Mystery Juice, Bodyguard a kémiai összetételük alapján tisztán kerámia bevonat,. A bevonatok Si02 (szilícium dioxid) származékokat tartalmaznak. A bevonatok vastagsága mikronos nagyságrenddel jellemezhető. A felületeken kialakított bevonatok vastagsága a felvitel hatékonyságától függ. Helyes felhasználás esetén egyes bevonatok akár 1 mikron vastagok is lehet,nek de a néhány tized mikron vastagságot szinte minden esetben elérik. A védőhatásuk mértékét, időtartamát alapvetően a bevonatok vastagsága határozza meg.A szuper hidrofób kerámia bevonatok felépítése

1./ A felülethez egy alsó „tapadó réteg” kötődik. Ez a kötődés lehet kémiai és fizikai. A kémiai kötődés azokon a felülteken (pl. üveg) jöhet létre, amelyek kémiailag aktívak. A kémiailag inaktív felületeken fizikai úton jön létre a kerámia bevonat megtapadása.

2./ A tapadó réteg felett van egy „üvegszerű” középső “váz” réteg van, mely a kerámia bevonat keménységét, kopásállóságát biztosítja.

3./ A legfelső bevonatrész mely a felületnek azt a tulajdonságát biztosítja, hogy a bevonaton ne tudjon semmi erősen megtapadni. Ez a tapadásgátló hatás a lótusz effektus: a felületet a víz és más folyadékok nem nedvesítik, a vízből csepp képződik. amely nem tapad meg a feületen, legőrdül a felületről és közben a felületen levő port és egyéb szennyeződéseket eltávolítja. Ez egy öntisztulő mechanizmust biztosít a felületnek. Ez a tulajdonság a Wolf Vegyi Kft valamennyi kerámia bevonatait jellemzi.

A legfelsőbb bevonatrész amely a leginkább sérülékeny, mert a környezeti hatásoknak leginkább ki van téve. A felületi struktúra erős és agresszív kémiai szerekkel meggyengíthető, mechanikus hatással megkoptatható, ezáltal a felület a szuper hidrofóbitását elveszítheti.

A kerámia bevonatok jellemzői:

a bevonat legfelső szuper hidrofóbitást adó rétege igen vékony, (mérete nano nagyságú) a legfonotsabb jellemzője a lótusz effektussal (öntisztuló tulajdonsággal) határozható meg

a bevonat középső rétege üvegszerű és kemény “váz”, ennek “erőssége” “vastagsága” amely az egész bevonat tartósságát leginkább meghatározza.

a bevonat alsó rétege a felülethez erősen kötődik, a „tapadó” részt igen nehéz eltávolítani

A létrejött bevonat összeségében néhány tized mikron vastag lehet, ideális esetben, optimális felvitel esetén az egy mikront is elérheti.