• Tel: 06 (1) 282-8881
  • wolf@wolf.hu

Polírozás

  • Wolf WP G polírozó paszta rendszer
  • Felújító mélységi polírozás
  • Felületi polírozás
  • Fényesítő polírozás

A Wolf Vegyi Kft WP G sorozatú pasztáinak legfontosabb tulajdonsága az összetett formula. Ez a tulajdonság valamennyi: WP 0S, WP 1G, WP 3G, WP 5G, WP 6G pasztára jellemző. A paszták a polírozáskor a felületet teljes mértékben átalakítják, egy lépésben megvalósul a karceltávolítás, a fényesítés, és a konzerválás.


WP G ÖSSZETETT FORMULA = felület nedvesítő és az abrazív legjobb aránya


A WP G sorozat pasztáival könnyedén polírozható a felület, forgó és DA polírozó géppel, nem szükséges a nagyobb erőkifejtés, a paszták a polírozó feltétekkel együttesen fejtik ki a hatásukat. A paszta és a polírozó feltét együtt „dolgozik”. A polírozást minden esetben (még az erős mélységi polírozást is) enyhe nyomással el lehet végezni, és rövid polírozási idő elegendő.


A Wolf’s WP G paszák:


WP 6G erősen vágó, mélységi polírozó paszta, kemény lakkokhoz
WP 5G erős polírozó paszta, átlagos keménységű lakkokhoz
WP 3G egylépéses polírozó és finis paszta,
WP 1G finis paszta.

A felületek lezárásához a WP 0S glaze és WP 0G kemény viasz használható.


A WP G sorozat polírozó pasztái széles körű variálhatóságot biztosítanak, használatukkal bármilyen polírozási feladat megoldható.


TANÁCSOK A GÉPI POLÍROZÁSHOZ


A polírozási módot minden esetben az adott feladat határozza meg!
A gépi polírozáskor a WP G sorozat tagjait használva, három szempontot figyelembe kell venni:

1. Lakk keménység:

Az autó lakkok keménységére általános szabály felállítható gépkocsi típusok alapján. BMW, Mercedes, Audi , WV, Volvo autók gyárilag nagyon kemény lakkozással rendelkeznek. Ezek polírozásához erősen vágó pasztákat és erősen vágó polírozó feltétet kell használni.

Ford, Opel, Skoda, Seat, Suzuki autók átlagos keménységű gyári fényezésekkel készülnek. Ilyen autó polírozásához erős vagy közepesen erős polírozó paszta és közepesen kemény polírozó szivacs szükséges.

Nissan, Honda, Subaru autók általában puhább lakkfelülettel rendelkeznek. Ilyen autók polírozása finomabb kevéssé vágó (egy lépéses) polírozó pasztával és puha polírozó szivaccsal végezhető el.

Minden esetben a lakk keménységéhez kell megválasztani a megfelelő polírozó pasztát, és ehhez a legmegfelelőbb polírozó feltétet.

2. Polírozási cél:

Egy a felületet teljes mértékben átalakító, (korrekciós) mélységi polírozás, melynek során a felületen levő valamennyi karcot ( mély, akár több mikron mély, és kevéssé mély , (mosási karcokat) szükséges eltávolítani, vagy egy felületi fényesítés és a felület viaszos-akrilos lezárása, - a mélyebb karcok eltávolítása nélkül, - a polírozás a feladat. Ez esetben a felület részleges vagy teljes feltöltéséről, glézezéséről beszélhetünk.

3. A polírozott felület és a környezet hőmérséklete:

Minden gépi polírozó pasztának van egy optimális hőmérséklete, amelyen a leghatékonyabban tud működni. Az erősebben vágó pasztáknál ez a hőmérséklet magasabb (akár 40-50 Cº ), az egylépéses pasztáknál kevésbé magas (30-40Cº), a befejező finom pasztáknál a felület melegedése kis mértékben jellemző. A polírozás során a polírozott felület felmelegszik. Ügyelni kell arra, hogy ez a felmelegedés megtörténjen, de ne haladja meg a polírozáshoz használt paszta optimális működési hőmérsékletét, és hogy a polírozás is ezen az optimális hőmérsékleten történjen.

Amennyiben a szétterített polírozó massza nem melegszik fel, nem lágyul ki, a felületet karcolhatja, és a felületen levő karcokat pedig nem távolítja el. Így a polírozás eredménytelen lesz. Amennyiben a felület túlságosan felmelegszik, akkor a festék „megéghet”, és a paszta felületre történő ráégését eredményezheti. Ilyenkor a pasztát nem lehet a felületről letörölni, és a lakkréteg foltos lemattulása is bekövetkezhet.

A polírozáskor figyelembe kell venni környezeti hőmérsékletet és a felület polírozás előtti hőmérsékletét. A polírozó paszták másként viselkednek nyári melegben, meleg lakkfelületen és a fűtési szezonban 15-20 Cº-s helyiségekben hideg felületen. A hőmérséklet eltéréseket a polírozó gép fordulatának megemelésével vagy lecsökkentésével kompenzálhatjuk. Hidegebb időben célszerű kisebb felületeket, és kevesebb polírozó paszta szétterítésével polírozni.

A fentiekből következik az is , hogy a polírozást nem célszerű 15 Cº-nál alacsonyabb hőmérsékletű helyiségben, vagy ilyen hőmérsékletnél alacsonyabb időben a szabadban végezni. A polírozó pasztákat óvjuk a fagytól és a túl alacsony hőmérséklettől!